woensdag 18 februari 2015

Brugge/Cadzand/Sluis

Aan Valentijnsdag doen we niet...Alleen ik met mijn vriendin..That's it... Wel had vriendlief via vakantieveiling een aangename bon 'geveild' voor een fijn prijsje. Mmm, misschien toch maar inleveren dit weekend. Het werd Brugge met een overnachting op zondag, want je begrijpt dat de zaterdag niet ging lukken...Alles vol geboekt met verliefde stelletjes, tenminste, dat leek erop.
Al vroeg in de ochtend floot ons wekkervogeltje ons wakker, t was nog donker....maar vroeg vertrekken betekent ook een lekkere lange dag voor de boeg. Rond tien uur waren we al in Brugge, de zon was al hoog aan de hemel en de lucht strakblauw. Heerlijk weer voor een citytrip. Koffie met vier minigebakjes om mee te beginnen, in een drukke theesalon met lichtgroene vloerbedekking, bont bedrukt behang met vlinders, prachtige retro bloemenkopjes waar de koffie in werd geserveerd en een etalage vol met mooie uitziende gebakjes...

 
Brugge blijft een mooie stad om echt doorheen te struinen. De kleurrijke huisjes op het pleinen, de trapvormige gevels en de straatjes met de hobbelkeitjes. Een enorm aanbod van de meest uiteenlopende zaken gevuld met de prachtigste pralines, sommige lijken op chique grote merken zaken, zo minimalistisch. Etalages worden afgewisseld met bier, chocolade en kantkloskleedjes. en voor je voeten lopen toeristen, heel erg veel toeristen.Toeristen,lees chinezen en japanners met een selfie stick(!). We dwalen wat, gaan ergens links waar bijna iedereen rechts gaat en komen uit bij een kleine bistro. Tijd voor een biertje, karmeliet, besluiten we samen, en tijd voor een garnalenkroket, en dat besluit ik. Ik ben er een tikkeltje verslaafd aan, te lekker. En in Belgie smaken ze toch net weer even anders.
 
 
 
We snuffelen nog wat rond in de winkels, maken foto's van verloren valentijnsballonen, zwanen die slapen en zwanen die onder ons door zwemmen terwijl we op de brug staan.
 

 
 
 
Het hotel was prima, de rondwandeling langs de verlichte gebouwen was prachtig, de wind was wel wat fris, de fondue smaakte prima en het afzakkertje in het cafe was gezellig. Na een heerlijke nachtrust met de voetjes in de lucht, die wel wat rust konden gebruiken na een lange dag lopen over de hobbelsteentjes besloten we na het vroege ontbijt naar Knokke te rijden, nooit gezien, toch nieuwsgierig. En inderdaad, prachtige woningen, paleizen kun je beter zeggen, maar grijs en mistig. Nog nooit heb ik zoveel Porsches in verschillende uitvoeringen op een dag gezien,naast al die andere huizen op wielen om het zo maar uit te drukken. Na een opwarmcappuccino zijn we op ons tochtje verder gegaan, Cadzand. Helaas was het nog steeds bewolkt en grijs, de zon probeerde er doorheen te komen, maar het lukte haar niet echt. We hebben wel genoten van de zilte zeelucht, de rondrennende strandlopertjes, scholeksters en eigenwijze meeuwen. Ik verzamelde weer wat strandschatten bijelkaar, maakte foto's met mijn macrolensje op de telefoon en begon langzamerhand te bevriezen. Maar he, dat neem ik voor lief, ik was weer heerlijk op het strand, een van mijn favoriete plekken.
 
  
Na een chai thee en een warme kachel in een strandtent zijn we weer verder gereden naar Sluis. Nooit van gehoord, maar wat een leuk plaatsje. De winkel van het meisje van de slijterij zit daar op een pleintje, wat een winkel! We hebben haar gebrouwen zeewierjenever geproeft, best lekker, zacht... zonder iets te kopen kom je deze winkel niet uit, teveel mooie flesjes, zowel uiterlijk als wat er in zo'n fles zit... dus een tasje met wat flessen kon natuurlijk niet ontbreken. Ik vond nog een wit porseleinen waxinelichtje met een flamingo in een interieurwinkeltje, perfecte aanvulling op mijn verzameling waxinelichthouders, subtiel en dun porselein....We besloten wat te gaan eten bij 'het hart van sluis' en dat was wederom een smaaksensatie. de amuse was te lekker, kleine hollandse garnalen die nog met hun jasje aan lagen, geen probleem, een voor een heb ik ze ontdaan van hun velletje en opgepeuzeld. Met af en toe een voor mijn lief, ik ben niet bang voor vieze vingers...;)
Wat een fijn weekendje hebben we gehad, weg van de carnaval, heerlijk met z'n tweetjes... Doen wat we beide graag doen, ronddwalen, ontdekken, biertjes drinken, genieten van heerlijk eten, fotograferen en het verzamelen van kleine schatten....Oh nee, dat laatste ben ik vooral erg goed in...
 


 

 Oh, en natuurlijk lekker samen er-op-uit....Ontdek je plekje, maar dan even niet in Limburg...

                                     
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten