dinsdag 20 januari 2015

Ontdek je plekje...Limburg!

Sinds ruim een half jaar woon ik alweer in het verre zuiden, in een plaatsje dichtbij de grens van Duitsland, waar de benzine een stuk goedkoper is en waar je nog echt lekkere schnitzels kunt eten. Waar we kunnen genieten van de allerlekkerste Limburgse vlaai van het bakkertje om de hoek, en soms nog ietwat moeten klimmen als we een wandeling maken omdat het hier niet plat is maar we mogen spreken van heuvels....daar woon ik dus....En zo af en toe gaan we op ontdekkingstocht, tenminste voor mij is het voornamelijk een ontdekking, voor mijn lief is het soms bekend terrein en soms ook helemaal nieuw! Afgelopen zaterdag was zo'n dag, het zonnetje scheen dus zoveel redenen om een heerlijke frisse neus te halen ergens in een mooi bos...welke gaat het worden? Het is uiteindelijk Vijlen geworden, want daar is het mooi wandelen, zit je met je ene been in Duitsland en het andere been in Nederland, heb je prachtige uitzichten op glooiende heuvels, mooie bomen waar het winterzonnetje met zijn gouden stralen toch doorheen probeert te prikken, en de enige berghut van heel Nederland! Echt waar! En druk! Eerst even een wandeling, wandelschoenen aan, echt nodig met die blubberpaadjes....niet heel erg raar na een week met bijna alleen maar regendruppels... Bordjes volgen doen we al niet meer want uiteindelijk missen we ze toch en komen we daar uit waar we niet uit moeten komen en gaan op ons gevoel verder, wat niet altijd het juiste is moet ik je zeggen. Sinds kort hebben we een ieniemienie macro lensje voor op de telefoon, wat wil zeggen dat de wandeltochten nu nog langer duren dan voorheen, en toen duurde ze al best lang, want ja......we delen allebei dezelfde hobbie, fotograferen......En gelukkig maar dat we deze hobbie delen anders zou de ander allang gillend weggerend zijn....het is leuk om de kleine dingetjes te vinden in een bos en om ze op een andere manier te fotograferen, vanuit een andere hoek voornamelijk....Dit is een elfenbankje maar dan genomen met de macrolens.....ik moet nog een beetje een vaste hand gaan creëeren, want dat is nog lastig, maar wie oefent vindt zijn trucjes en dan komt het perfecte plaatje vanzelf....Maar moet het altijd perfect zijn? Wat is perfect? Wat zijn perfecte foto's? Ik denk dat dat voor iedereen anders is, het belangrijkste is dat je er plezier uithaalt, ontspanning en verrassende  plaatjes. Dat je er blij van wordt!Mijn tip bij het fotograferen, kijk vooral ook eens naar boven, en ga eens door je hurken en neem een foto vanuit de kikkerstand. Je zult zien dat dat verrassend veel leuke effecten geeft! Gewoon proberen, is het niks, één druk op de knop en je gooit ze weer in je digitale prullenbak....
Terwijl we door het bos lopen met onze dikke sjaal en warme handschoenen, die menigmaal uitgaan om de camera te bedienen, horen we ook allerlei vogeltjes vrolijk fluiten....maar ook horen we de specht hard aan het werk met zijn snavel om de insecten uit de boom te lokken. We blijven staan en turen naar boven, lopen langzaam om de boom heen en daar zit hij, in zijn rood/zwart/witte jas. Het blijft elke keer weer mooi..... Niet lang daarna zien we een roodborstje, rustig op een tak, net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar haar.....Terwijl we door de bossen lopen om de echt modderige stukken te vermijden, vliegt er een Vlaamse gaai voorbij. Een vogel die we allemaal wel eens gezien hebben, en voor velen zo gewoon. Maar als je goed kijkt zie je echt een mooi patroon op zijn veren en een prachtige blauwe kleur.....De zon begint te zakken en verdwijnt bijna achter de heuvel... Tijd om naar de berghut, 't hijgend hert te gaan..... Wat leuk! Het is versierd met allemaal lichtjes, buiten staan picknicktafels met banken met rode fleecedekentjes erop. Overal vaasjes, hertjes (neppers), sleeën en rondlopende pauwen. De pauwen zijn groot en mooi, de veren veranderen van kleur als ze je schuw passeren. 


Binnen was het lekker warm en gezellig bij het knisperende haardvuur. De kaart bestond uit teveel keuze uit biertjes, lekkere snackjes en heerlijke wildgerechten. Mijn allereerste kennismaking met Karmelieten bier. Helemaal perfecte combi met bospaddestoel kroketjes.... Mocht je ooit eens in de buurt zijn, of bij ons op visite zijn....Ik raad je deze plek zeker aan! Het voelt een beetje aan alsof je op vakantie bent! 
Overal waar ik loop raap ik dingetjes op. Zo kan dat vanalles zijn, een veer, een blad, een stukje wol, een dennenappel, een steen in de vorm van een hart, een schelp, noem het maar op, als ik het ook maar een beetje leuk vind stop ik het in mijn tas...om er later thuis een kleine collage van te maken, voor, hoe kan het ook anders, een foto.....Geen opmerkingen:

Een reactie posten